בחלק א' התחלתי לספר לכם על טיפים מועילים. הנה ההמשך שלהם לפניכם –
השפעת הסביבה ואיך לנטרל אותה
כשאנחנו נמצאים בתהליך מציאת עבודה (שוב, מאוד דומה לתהליך מציאת זוגיות) לכוווולם יש מה להגיד לנו.
אנחנו מוצפים בשלל עצות, תעשו ככה, תעשו אחרת, למה אתם לא עושים ככה ולמה אתם לא עושים אחרת…יש לנו בני זוג, הורים, חברים שמאוד אכפת להם ולפעמים הם כל כך ירצו שנמצא עבודה שהם ילחצו עלינו לקחת מה שרק מציעים לנו.
אפילו אם זה ממש לא מה שאנחנו רוצים לעבוד בו, או לא סוג החברה או המקום שמתאים לנו.
זה מגיע מתוך כוונות טובות כמובן, והרבה מתוך חוסר מודעות למה שעובר על מחפש העבודה.
מה עושים ? מבחינים אילו משפטים מעוררים בנו תגובות של תסכול, שמעוררות את המצפון שלנו וגורמות לנו לחשוב שאולי אנחנו באמת לא בסדר…ויוצרים דיון בינינו לבין אותם משפטים.
בלב, כן ? דיון שלנו עם עצמנו.
ובודקים – האם מה שנאמר לי הוא נכון ? האם באמת אני "מפונק/עצלנית/בררן" אם אני פועל בצורה זו או אחרת? האם זו אמת ?
אם התשובה היא "לא!", פשוט לכתוב לעצמנו למה לא, ולהזכיר לעצמנו את הדרך שלנו.
אני מזכירה לכם שוב את שאמרתי בהתחלה – הכי חשוב בתהליך הזה הוא רוגע. אנשים שמפריעים לכם להישאר ברוגע – אנא דברו איתם, הסבירו להם, ואם לא עובד – תתנתקו קצת לתקופה מסויימת.
השפעת המראיינים עצמם עלינו
ולפעמים הסביבה היא המראיינים עצמם, אלו ששואלים שאלות מאוד לא הוגנות בראיון, שאלות שמתיישבות לנו על עצב חשוף.
כמו למשל לשאול האם אנחנו לא חושבים שהתפקיד הזה קטן עלינו, או לשאול מה אנחנו מתכננות לעשות עם הילדים אם הם יהיו חולים, מה התכנון שלנו לילדים בעתיד, ועוד כהנה וכהנה שאלות לא חוקיות למיניהן.
במקרה הזה אין לנו איך לשלוט על מה שיוצא למראיין מהפה. אנחנו יכולים לשלוט אך ורק על המחשבות שלנו ועל התגובה שלנו בעקבות מה שהוא אומר.
מכירים את זה שלפעמים ילד אומר לנו משהו נורא מעליב ? מה הוא בעצם עושה? הוא בוחן אותנו, רוצה לראות איך נגיב וכמה דרמה הדברים שאמר יצרו אצלנו. אם אנחנו נשארים רגועים מולו, מקסימום אומרים לו שלא מקובל עלינו שהוא מדבר אלינו ככה, בדר"כ התופעה נרגעת.
אותו דבר עם מראיינם מעצבנים – הם רוצים ליצור דרמה אצלנו. הם יודעים שהם שאלו שאלה מעצבנת…זה לרוב בכוונה. תעבדו על עצמכם לא להיכנס לדרמה שהם רוצים ליצור. תנו לשאלות האלה לעבור לידכם, להיכנס מאוזן אחת ולצאת מהשניה. זה דורש עבודה עצמית והכנה, אבל זה אפשרי !!
להיעזר באיש מקצוע
תהליך מציאת עבודה כרוך בפן המקצועי של קורות חיים, הכנה לראיונות, לאילו ערוצי חיפוש הכי נכון לפנות ועוד.
וכמו כן, יש את הפן הריגשי. פחדים ומשקעים שעולים לפעמים כמו למשל:"אני לא טוב מספיק", "מה זה אומר עלי שאני לא מוצא עבודה תוך X זמן", "איך אני אמשיך להיות אמא טובה אחרי שאמצא עבודה", "מי בכלל רוצה לעבוד ??" ועוד ועוד.
יש הרבה טיפים שאפשר להיעזר בהם על מנת להתמודד עם הקשיים שעולים.
במידה ואתם מרגישים שאתם זקוקים לתמיכה, ליווי ועזרה מקצועית – אני מאוד אשמח להיות שם וללוות אתכם.
זיכרו, תהליכי חיפוש עבודה אינם דומים מאחד לשני, גם אם אתם מכירים אנשים מתחום דומה לשלכם שחווים תהליך ארוך, זה לא אומר שכך זה יהיה אצלכם !
המשפט החביב עלי בהקשר הזה הוא – אל תתנו למציאות להפריע לכם בהגשמות.
ב ה צ ל ח ה !
שלכם,
מירב טבקמן
אימון אישי לקריירה, טיפול ריגשי